Luni - Vineri: 9:00 - 17:00 ; Sambata: 9:00 - 14:00
Salut, te poti autentifica sau iti poti crea un cont nou.

Pungile reutilizabile ar putea prezenta un risc de intoxicatie a

Pungile reutilizabile ar putea prezenta un risc de intoxicatie a

Pungile pentru o viata sau "bags for life" care le poti cumpara din Supermarket-uri pot prezenta risc de intoxicatie alimentara conform afirmatiilor bacteorologilor.

Profesorul Kofi Aidoo, expert in bolile generate de alimente, afirma ca pungile de plastic reutilizabile "ar trebui curatate si dezinfectate in mod regulat pentru a evita riscul de toxiinfectii alimentare"

Legumele care vin in contact cu interiorul pungii ar putea fi contaminate, spune Aidoo. Luand in calcul si faptul ca marea majoritate a cumparatorilor isi depoziteaza sacosile cu cumparaturi in portbagaj, caldura din masina devine cel mai bun mediu de dezvoltare a baterilor. O singura celula de bacterie se transforma rapid in mii.

"Daca oamenii vor trebui sa plateasca pentru astfel de sacose pentru a le re-utiliza teama mea este ca vom creea un risc ridicat in contaminrea alimentelor.

Profesorul Hugh Pennington, bacteorologist, este de parere ca dezinfectarea si curatarea unei sacose in care s-a transportat carne cruda ar putea fi ineficienta. "Niciodata nu poti fi sigur ca ai scapat de toti microbii". "As recomanda aruncarea oricarei sacose care a fost utilizata in acest scop."El spune ca problema ar putea aparea in cazul in care bateriile s-ar transfera de la carne pe sacosa, apoi catre alte alimente.

"Carnea ar trebui separata de restul de alimente, mai ales de cele neambalate care urmeaza a fi consumate crude. Carnea cruda nu ar trebui transportata in sacose de panza sau bumbac, chiar daca este ambalata intrucat bacteriile apar si pe suprafata lui." Cu toate acestea, el afirma ca produse ambalate cum sunt cerealele in cutie, borcanele etc pot fi transportate in deplina siguranta cu sacose de plastic, panza sau bumbac


 


 

(Sursa ECJ,Nov 2013)


 

 


0 Comentarii la "Pungile reutilizabile ar putea prezenta un risc de intoxicatie a"

Scrie un comentariu

Numele tau:


Comentariul tau: Nota: HTML nu este tradus!

Introduceti codul din imagine:Categorii Articol