Luni - Vineri: 9:00 - 17:00 ; Sambata: 9:00 - 14:00
Salut, te poti autentifica sau iti poti crea un cont nou.

Eticheta ecologica

Eticheta ecologica

Eticheta ecologica este un simbol grafic si/sau un scurt text descriptiv aplicat pe produs, ambalaj, intr-o brosura sau în alt document informativ care insoteste produsul si care oferă informatii despre cel putin unul şi cel mult trei tipuri de impact asupra mediului

Este alcătuită din două rubrici din care una conţine simbolul etichetei ecologice, floarea, iar cea de a doua conţine un text scurt descriptiv - informaţii privind motivele acordării etichetei ecologice.

Ecolabel este marca europeană de certificare de mediu pentru produse şi servicii, care a luat naştere în 1992.

Ea reprezinta un instrument de aderare voluntară care se eliberează pentru acele produse şi servicii care respectă criterii ecologice şi prestaţionale stabilite la nivel european.

Pentru producători, Ecolabel constituie oportunitatea de a putea să demonstreze implicarea şi atenţia lor privind problemele de mediu pe o piaţă din ce în ce mai sensibilă la aceste teme.

Eticheta ecologică se elibereaza numai produselor sau serviciilor care un impact scăzut asupra mediului şi pentru care au fost definite şi aprobate criterii ecologice.

Criteriile ecologice, elaborate în baza impactului de mediu pe care bunurile/serviciile de interes le au de-a lungul ciclului lor de viaţă, au făcut ca 10% din produsele disponibile pe piaţă să primească eticheta Ecolabel.

Acest lucru însemană că există produse la vânzare care nu pot primi marca fără a suporta modificări. Odată adoptate criteriile ecologice, fabricantul sau importatorul care doreşte să solicite Ecolabel trebuie să contacteze Organismul Competent la nivel naţional şi să furnizeze dovezile că produsele respectă criteriile ecologice şi prestaţionale. Aceste produse pot apoi să expună marca Ecolabel şi să fie vândute şi recunoscute în ţările Uniunii Europene.  


0 Comentarii la "Eticheta ecologica"

Scrie un comentariu

Numele tau:


Comentariul tau: Nota: HTML nu este tradus!

Introduceti codul din imagine:Categorii Articol